måndag 21 mars 2011

Coolt gatuhus i Landskrona

Foto: Åke E:son Lindman



Jag blir förälskad när jag ser detta. Cool arkitektur, bra foton och fantastiska kontraster. Bara titta och njut och självklart skall ni ta er in på dessa killars hemsida. Johan Oscarsson & Jonas Elding.
Foto: Åke E:son Lindman

Foto: Åke E:son Lindman

Skaparglädje!

Lammkotletter med rostat vitlök och citron smör med majs och ugnsbakade plommontomater serveras med nypotatisstomp.


Det här smöret kan jag verkligen rekommendera, fungerar väldigt bra till grillat kött och även lite matiga fiskar som lax och tonfisk. Tomaterna tar en stund i ugnen men sköter sig själva och värda att vänta på. Klarar inte min tidsgräns men är så enkelt att göra så det får passera…
Foto: de5

Recept för 2 personer. 
4 plommontomater, halverade
4 vitlöksklyfta, skivade 1 till tomaterna
50 gr smör, rumstempererat smör
1 bananschalottenlök, skivad
1 tsk hackad röd chili
½ msk pressad citron och lite rivet skal
1 msk hackad färsk basilika
2 majskolvar, färska
5 st färskpotatisar, normalstora
2 msk god olivolja
30 gr riven parmesan
½ kruka hackad basilika
4 tjocka lammkotletter

Foto: de5
Lägg tomaterna på en plåt, ringla över lite olivolja och lägg lite vitlök ovanpå, salt och peppra och baka dem i ugn på 130 grader i 2 timmar. Stek löken och vitlöken sakta i lite smör tills de är gyllenbruna, låt svalna. Blanda smöret med vitlöken, löken, chilin, citronen och basilikan.
Dela majskolvarna i större bitar, rosta dem i lite olja i en stekpanna och fortsätt tillaga dem i ugnen med grillelementet på. Koka potatisen, häll av vattnet och stöt den grovt, blanda i olivoljan, basilikan och den rivna parmesanen, smaka av med salt och peppar.
Grilla lammkotletterna på hög värme och servera direkt med de andra tillbehören.
Smaklig spis!


Grasshopper och Cobra back again

Foto: Från Gubi. Grasshopper som nu tillverkas och säljs av Gubi. 

Den Danska tillverkaren Gubi har nu tagit den klassiska golvlampan Grasshopper i produktion. Designern var den Svenska arkitekten Greta Grossman (1906-1999).
Greta Magnusson Grossman föddes i Stockholm 1906.  Grossman var den första kvinnan som år 1933 tog emot ett möbeldesign pris. Hon var långt före sin tid. 
1940 flyttade Grossman och hennes make till USA Los Angeles, där de senare öppnade en möbelaffär mitt på Rodeo Drive. Hon hade kända kunder som tex Greta Garbo och under 50-talet startade hon även en Arkitektfirma som hon drev själv och inredde inte mindre än 14 hus i Los Angeles. Greta Grossman har även ritat lampan Cobra som finns som både bord samt golvlampa. Den har också tagits upp i produktion igen och även den tillverkas och säljs av Gubi.
Foto: från Gubi Lampa Grasshopper
Cobra

Cobra