söndag 10 april 2011

BOKTIPS!

Dagens boktips!
Arkitektens hem.

Foto: de5

Foto: de5

Skaparglädje!

Foto: de5


Vit choklad mousse med myntamarinerade jordgubbar och hallon, serveras med rostade kakaobönor.
4 pers

Mousse

Ing
200 gr vit choklad
2 ägg
3 dl vispgrädde
2 gelatinblad
1 dl frysta hallon
2 msk strösocker
2 msk färsk mynta, strimlade blad
1 dl färska jordgubbar i bitar
1 dl färska halon
3 msk krossade kakaobönor ( valfritt )


·      Smält chokladen försiktigt i vatten bad el mikro
·      Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten
·      Blanda ett helt ägg och en äggula med den smälta chokladen, 
     Obs !blandningen kan skära sig i detta läge men går ihop igen vid kraftig vispning.
·      Lös upp gelatinet i 1 msk grädde i en liten kastrull Obs, låt ej bli för varmt!
·      Blanda gräddblandningen med choklad och äggblandning, rör helt slät
·      Vispa resterande grädde och vänd försiktigt ned den i chokladblandningen, ställ kallt i minst två timmar, gärna över natten.
·      Värm de frysta hallonen försiktigt i en gryta med sockret, ta från värmen och låt stå och dra, passera genom en finmaskig sil, blanda i myntan. Blanda såsen med de färska bären
·      Stek kakaobönorna i smör och lite socker en minut, låt rinna av och kallna på en handduk
·      Lägg upp mynta och bärkompotten på tallrikar, skeda upp moussen och garnera med rostade kakaobönor.

Smaklig spis!