måndag 13 juni 2011

Nyttig frukost


Foto: de5
Jag och min sambo har bestämt oss för att äta lite nyttigare på morgonen. Innan bestod frukosten av kaffe och 2 mackor antingen grova eller surdegsbröd som är lite av vår favorit. Är bara inte så nyttigt att trycka i sig så mycket bröd. Nu ser det annorlunda ut och vi mår bättre och står oss längre.
Sen kan man ju hoppas att kroppen mår bättre av det också.
Måndag: Havregrynsgröt med valfri kompott och så klart några rostade hasselnötter. Ett kokt ägg, kaffe och ett glas vatten.
Tisdag: Två skivor grovt bröd med pålägg Källarrökt skinka och ost. Smoothie, kaffe och ett glas vatten.
Onsdag: Havregrynsgröt med valfri kompott, ett kokt ägg, kaffe och ett glas vatten.
Torsdag: Omelett med ost och grönt som tex tomat. En skiva grovt bröd med pålägg, kaffe och vatten.
Fredag: Havregrynsgröt med valfri kompott och kanske några hasselnötter. En skiva grovt bröd med pålägg, kaffe och vatten.
Lördag och Söndag får man äta vad man vill. Tex några skivor surdegsbröd med ost och apelsinmarmelad. Mums filli babba!
Vi gör olika kompotter och kan därför variera gröten under veckan.
Några förslag som vi har testat är följande:  rårörda lingon / äpple och päron kompott / jordgubbs kompott med lime och mynta med det finns ju en massa gott man kan ha till.
PS: vi har inte mjölk i gröten men vi älskar att slänga på hemmarostade Hasselnötter. En baggis. Bara att köpa vanliga nötter och lägga på en plåt i ungen. 200 grader i 15-20 min beroende på om man har värmt upp ugnen innan.
Smoothie för 2 personer: 1 st banan, 2 del passionsjuice, 1 dl frusen Mango i tärningar, 1 dl standard fil. Vill man så kan man även slänga i några myntablad. /de5

Foto: de5 Smoothie

Foto: de5 gröt