måndag 20 juni 2011

Tom Kha Thai gryta på mitt vis

Foto: de5
Gillade inte Thaimat för några år sedan men har lärt mig äta det. Tror att det har berott på att jag blivit serverad mindre lyckad mat. Efter några turer till Thailand så har man fått äta riktigt god Thaimat. Var inte så förtjust i Koriander innan och det kan ju ha påverkat det hela en del. Men saker och ting kan ändras.

Detta är min variant på Tom Kha Thai gryta.
Kycklingfilé, Kockosmjölk, Morötter
Lime, Citrongräs, Limeblad
Ostronskivling, Champinjoner, Koriander
Sen kan man ha Broccoli eller Sockerärtor i också om man vill.  Röd Chilli är också mumsigt att ha i men det tillhör ju egentligen inte denna rätt men vad gör det om man vill ha lite hetta.

Fräs kycklingfilén (samt Chilli om man vill ha det med) i lite olja och häll på kockosmjölken. Lägg i skivade morötter, limeblad och citrongräs. Dela Champinjonerna i önskad storlek och lägg i tillsammans med Ostronskivling. Vill man även ha Brockoli så lägger man i det 5 min innan det är klart.
Toppa med Koriander, salt och peppar.
Servera med ris och en god ljus öl.
Smaklig spis hälsar de5.
Foto: de5