onsdag 4 maj 2011

Guide to Manhattan

Bakgrund
Designer: David Ehrenstråhle
Texten samt bilder nedan är hämtad från Davids presentation av guiden. 
Idén till kartan växte fram sommaren 2009, då jag under fyra månader praktiserade på ett designkontor i New York. Kontoret låg inklämt på 36:e gatan mellan 5:e och 6:e avenyn och jag behövde inte sträcka mig långt för uppleva alltifrån koreansk bibimbab till mexikansk Enchilada, hela världens läckerheter samlad inom ett och samma område.
Jag insåg snart att dessa fyra månader skulle bli ett äventyr värt att minnas. Med det i bakhuvudet införde jag som rutin att för varje dag anteckna vad jag hade gjort, vilka restauranger jag hade ätit på, vilka gallerier jag hade besökt allt mellan himmel och jord vilket resulterade i en lång lista.
En lista som summerade mina 110 dagar i staden som aldrig sover. 
Listan konkretiserades sedan genom en egenritad karta där varje tips placerades ut i nummerordning på tillhörande plats.
Motivet screen trycktes sedan på ett lätt gultonat papper.

Utmärkelse
2010 Guide to Manhattan var med i 2010 års upp­laga­av­Kolla,­en­av­Sveriges­största­grafiska­ designtävling, där den vann guld i student- kategorin med juryns motivering:
“En klarhet i idén som är imponerande att se hos en student. En balans mellan gammalt och nytt i uttrycket. Funktionell, personlig och tydlig. En klas- siker.”
För mer info klicka här KOLLA

Storlek:
Stor 59 x100 cm pris: 900 kr
Liten 24 x 70 cm pris: 700 kr

Köpställen: NK inredningar samt Olsson & Gerthel