måndag 21 mars 2011

Skaparglädje!

Lammkotletter med rostat vitlök och citron smör med majs och ugnsbakade plommontomater serveras med nypotatisstomp.


Det här smöret kan jag verkligen rekommendera, fungerar väldigt bra till grillat kött och även lite matiga fiskar som lax och tonfisk. Tomaterna tar en stund i ugnen men sköter sig själva och värda att vänta på. Klarar inte min tidsgräns men är så enkelt att göra så det får passera…
Foto: de5

Recept för 2 personer. 
4 plommontomater, halverade
4 vitlöksklyfta, skivade 1 till tomaterna
50 gr smör, rumstempererat smör
1 bananschalottenlök, skivad
1 tsk hackad röd chili
½ msk pressad citron och lite rivet skal
1 msk hackad färsk basilika
2 majskolvar, färska
5 st färskpotatisar, normalstora
2 msk god olivolja
30 gr riven parmesan
½ kruka hackad basilika
4 tjocka lammkotletter

Foto: de5
Lägg tomaterna på en plåt, ringla över lite olivolja och lägg lite vitlök ovanpå, salt och peppra och baka dem i ugn på 130 grader i 2 timmar. Stek löken och vitlöken sakta i lite smör tills de är gyllenbruna, låt svalna. Blanda smöret med vitlöken, löken, chilin, citronen och basilikan.
Dela majskolvarna i större bitar, rosta dem i lite olja i en stekpanna och fortsätt tillaga dem i ugnen med grillelementet på. Koka potatisen, häll av vattnet och stöt den grovt, blanda i olivoljan, basilikan och den rivna parmesanen, smaka av med salt och peppar.
Grilla lammkotletterna på hög värme och servera direkt med de andra tillbehören.
Smaklig spis!


1 kommentar:

  1. Det här ska jag absolut testa, Martin! Älskar lamm och det låter som om detta kan blir en bra grej för grillen i sommar också. (Fast jag fuskar nog och lägger till ett litet ringel med balsamicosås också).

    SvaraRadera