Lammkotletter med rostat vitlök och citron smör med majs och ugnsbakade plommontomater serveras med nypotatisstomp.
Det här smöret kan jag verkligen rekommendera, fungerar väldigt bra till grillat kött och även lite matiga fiskar som lax och tonfisk. Tomaterna tar en stund i ugnen men sköter sig själva och värda att vänta på. Klarar inte min tidsgräns men är så enkelt att göra så det får passera…
Foto: de5 |
Recept för 2 personer.
4 plommontomater, halverade
4 vitlöksklyfta, skivade 1 till tomaterna
50 gr smör, rumstempererat smör
1 bananschalottenlök, skivad
1 tsk hackad röd chili
½ msk pressad citron och lite rivet skal
1 msk hackad färsk basilika
2 majskolvar, färska
5 st färskpotatisar, normalstora
2 msk god olivolja
30 gr riven parmesan
½ kruka hackad basilika
4 tjocka lammkotletter
Foto: de5 |
Dela majskolvarna i större bitar, rosta dem i lite olja i en stekpanna och fortsätt tillaga dem i ugnen med grillelementet på. Koka potatisen, häll av vattnet och stöt den grovt, blanda i olivoljan, basilikan och den rivna parmesanen, smaka av med salt och peppar.
Grilla lammkotletterna på hög värme och servera direkt med de andra tillbehören.
Smaklig spis!
Det här ska jag absolut testa, Martin! Älskar lamm och det låter som om detta kan blir en bra grej för grillen i sommar också. (Fast jag fuskar nog och lägger till ett litet ringel med balsamicosås också).
SvaraRadera