Foto: de5 |
Detta är min variant på Tom Kha Thai gryta.
Kycklingfilé, Kockosmjölk, Morötter
Lime, Citrongräs, Limeblad
Ostronskivling, Champinjoner, Koriander
Sen kan man ha Broccoli eller Sockerärtor i också om man vill. Röd Chilli är också mumsigt att ha i men det tillhör ju egentligen inte denna rätt men vad gör det om man vill ha lite hetta.
Fräs kycklingfilén (samt Chilli om man vill ha det med) i lite olja och häll på kockosmjölken. Lägg i skivade morötter, limeblad och citrongräs. Dela Champinjonerna i önskad storlek och lägg i tillsammans med Ostronskivling. Vill man även ha Brockoli så lägger man i det 5 min innan det är klart.
Toppa med Koriander, salt och peppar.
Servera med ris och en god ljus öl.
Smaklig spis hälsar de5.
Foto: de5 |