Foto: de5 |
Grillad kalvytterfile´med asiatisk rotmos serveras med citrusbrässerade rödbetor och gräddkokt kålrabbi med koriander. Recept för 2 personer.
Foto: de5 |
2 dl tärnad kålrot
1 dl tärnad morot
1/3 chilifrukt, röd, hackad 1/3 till rödbetorna
½ msk ingefära riven
½ pressad citron till puré ½ till rödbetorna
1 msk olivolja
1 dl vispgrädde
1 Kålrabbi, strimlad eller svarvad till spagetthi
½ kruka koriander, hackad
2 stora rödbetor, tärnade
1 pressad apelsin samt rivet skal
Lite skivad färsk ingefära
1 msk olivolja
1 tsk socker
300 gr tunt skivad kalvytterfilé
Koka kålrötterna och morötterna mjuka i saltat vatten, häll i ett dukslag och stöt dom sedan till en grov puré. Blanda i chili, ingefära, citron och olivolja, smaka av med lite salt.
Koka grädden lite simmig och lägg ner kålrabbin tillsammans med koriandern, smaka av med salt
Lägg rödbetorna i en traktörpanna tillsammans med ½ dl vatten, apelsin, citron, chili, och ingefära, sjud rödbetorna mjuka i lagen under lock. Ta därefter av locket och reducera vätskan, tillsätt en nypa socker och olivoljan.
Grilla köttet hastigt och servera direkt med purén, rödbetorna och den gräddkokta kålrabbin.
Smaklig spis!