Jag är en före detta professionell kock med många år bakom spisen på lite olika krogar. Min passion för mat lagandet har verkligen inte slocknat, men anpassats efter vardagliga behov och trevliga middagar med nära och kära. Det absolut roligaste restauranglivet hade att erbjuda var den spontana skaparglädje som var en naturlig ingrediens i ett professionellt kök. Ibland krävde vissa situationer att du under extrem tidspress fick ändra menyer och rätter i takt med att ingredienser tog slut, jag älskade dessa skarpa lägen och fick många gånger ihop riktigt bra rätter med relativt få ingredienser och tid att förbereda.
Denna situation vill jag nu återskapa i mitt egna hem tillsammans med min sambo som driver bloggen. Här kommer jag att varje vecka att lägga ut ett inspirerande recept och förutsättningarna är dessa:
Min sambo köper lite valfria ingredienser
Jag skapar en rätt, lagar upp den, fotar den och skriver ett recept varpå vi lägger ut den på bloggen. Från start till mål får det inte ta mer än 45 min
Uppdraget kan gälla förrätt, varmrätt och dessert
Vissa bas ingredienser som mejerivaror, olivolja lite kryddor och torr varor får lov att kompletteras med inköpet
Vem vet, kanske kommer resultaten att leda till en kokbok på sikt :)
Vi rivstartade projektet redan ikväll då min sambo drog ut massa rester från helgens herrmiddag då jag fick lite lammstek över, detta resulterade i följande: